Час - ресурс, який неможливо відновити і поповнити.
У нас є знання і досвід. Економте Ваш час, довіряйте професіоналам!

Міністерство юстиції України заявило про запуск системи онлайн - реєстрації бізнесу

Сьогодні, 8.04.2015 р, на засіданні уряду міністр юстиції Павло Петренко заявив про те, що Міністерство юстиції України запустило систему онлайн - реєстрації бізнесу.

"Раніше витрачався нашими підприємцями кілька годин або кілька днів для того, щоб отримати витяг та довідку про те, що вони дійсно є підприємцями... З цього моменту практично кожен українець зможе це робити це у себе вдома, не відвідуючи відповідні державні органи... На сьогоднішній день у режимі онлайн є можливість зареєструвати компанію. Так само є можливість отримати виписки юридичної особи, витягу або довідки, завантаживши їх прямо з сайту без будь-яких підписів і печаток, без стояння в чергах", - заявив міністр.

Підприємцям і бізнесменам можна було б полегшено зітхнути, якби не ряд питань, на які поки немає відповідей. Якщо з отриманням виписок, витягів та довідок більш-менш зрозуміло, то з реєстрацією бізнесу є питання. Наприклад, зареєструвати підприємство онлайн можливо, але жоден банк не відкриє розрахунковий рахунок без нотаріально завіреної копії Статуту підприємства з відміткою державного реєстратора. Друге питання - постановка на облік у податковій інспекції як платників ПДВ або єдиного податку. Раніше вже було анонсовано «єдине вікно», де державному реєстратору можна буде подати разом з пакетом документів для реєстрації підприємства або ФОП форму заяви про вибір системи оподаткування. Але фактично це нововведення не працює - заяви реєстратори не приймають і їх потрібно відвозити в податкову службу. Так що сподіваємося, що нові спрощення будуть ефективними, але поки реєстратори чекають інструкцій, а підприємці - роз'яснень.

Джерело: uka.in.ua

Рейтинг: 0 / 5 (0)

Експертна оцінка

Будівництво, нерухомість